Samen vilten armbandjes maken

Een mooie zachte armband in je eigen kleuren, dat gaan we deze middag met jullie (klein)kinderen maken! Zonder sluiting, zonder slotje, uit één stuk gevilt. Dik of dun, bont gekleurd, dubbel, met of zonder een knoop erin, wat jullie maar leuk lijkt.

Vilten doe je door losse plukken wol te wrijven met water en zeep. Voor een armbandje gebruik je een lange pluk, die je in een cirkel legt en dan zo vast vilt. Anne doet het stap voor stap voor.

De armband met een knoop erin heeft een leuk effect: het is steeds weer leuk om iemand te vragen de knoop er ‘even’ uit te halen (wat niet kan…). Ze proberen het, echt waar!

Vilt en het maken van vilten accessoires en kleding is een eeuwenoude techniek, waarmee kinderen (vanaf 8 jaar oud) in deze workshop kennis maken. Ervaring is niet nodig, wel de begeleiding door een (groot)ouder. Je schrijft je in als duo, kind en (groot)ouder.

De groep is beperkt tot zes duo’s, zodat we op voldoende afstand kunnen blijven van elkaar. Materiaal, koffie, thee, sap en lekkers en gebruik van een schort zijn in de prijs inbegrepen.

Workshopdag

Datum: Er is nog geen nieuwe datum gepland.
Tijd:
Locatie:
Kosten:
Inbegrepen:
Inschrijven:

Anne Cool vilten armbandjes

Anne Cool vilten armbandjes