Hoeden vilten

Een lichte warme hoed, muts of baret in het model en de kleuren naar jouw keuze. Dat is wat je deze zondag gaat maken. Zonder breien of haken, maar zelf gevilt uit losse plukken wol.

Je begint met wol afwegen en deze heel zorgvuldig verdelen, zodat de muts overal even dik wordt. Met behulp van warm sop voel je al wrijvend dat de losse wol steeds steviger wordt. Wil je de binnenkant in een andere kleur? Een omgeslagen rand met een decoratie? Anne legt je uit hoe je dat voor elkaar krijgt, ook al heb je nog nooit met vilt gewerkt.

Vilt en het maken van vilten voorwerpen en kledingstukken is een eeuwenoude techniek, waar je in deze workshop mee kennis maakt of je kennis van verdiept. Ervaring is niet nodig.

We vilten staande aan tafels, want om het vilt stevig te krijgen, is het nodig er kracht op te zetten. En dat doe je makkelijker staande. Het vergt dus wel wat fysieke inspanning, maar dan héb je ook wat: een unieke warme muts, waarmee je je winteroutfit completeert.

De groep is beperkt tot zes personen. Een biologische lunch is inbegrepen, evenals koffie, thee en lekkers. Het enige dat je meebrengt is een plastic schort.

Workshopdag

Datum: Nog geen datum gepland
Tijd:
Locatie:
Kosten:
Inbegrepen:
Inschrijven:  

 

 

 

Anne Cool 2 mutsen met antenne voor wifi-ontvangst.